Opskrift: Chili cheese tops
Tilberedning
Chili cheese tops:
De kogte kartofler moses/blendes sammen med persille og chili og lunes op med smørret.
Osten rives og vendes i.
Tilsmages med salt og peber.
Chili cheese massen rulles til kugler og sættes på køl i to timer.
Kuglerne vendes herefter i mel, pisket æg og til sidst pankorasp.
Processen gentages indtil kuglerne er paneret to gange.
Før servering frituresteges kuglerne ved 180 grader i 1,5 minut, eller indtil de er gyldne og sprøde.
Urtemayo:
Olie og urter blendes sammen til en urteolie.
Æggeblommer, salt og eddike piskes sammen. Tilsæt din olie til æggemassen i en tynd stråle under piskning. I takt med du tilføjer olie tykner mayoen.
Er mayoen ikke tilstrækkelig tyk tilsættes mere olie.
Ingredienser
Ca. 20 stk:
Chili cheese tops:
- 200g lune kogte kartofler
- 250g revet Grubelageret Vesterhavsost (Der kan tilsættes mere eller mindre efter egen smag)
- 50g Thise smør
- 1 håndfuld frisk hakket persille.
- 1 stk hakket chili (Justerer gerne efter egen smag og styrke på chilien)
- 2 æg
- 100g mel
- 300g pankorasp (alm. rasp kan også anvendes)
Urtemayo:
- 2 håndfulde krydderurter (brug dem du kan lide, fx persille og dild)
- 2 stk pasteuriserede æggeblommer
- 4-5 dl smagsneutral olie. Dette er et ca. mål.
- 1 knivspids salt
- 2 tsk eddike