Opskrift: Confit af gråandelår
Tilberedning
DAG 1:
Tag andelårene fra køl, og gnid dem ind i alle de tørre ingredienser. Lårene sættes på køl til dagen efter.
DAG 2:
Tør andelårene af for overskydende salt – gem de andre krydderier.
Kom lårene i en gryde i et jævnt lag. Tilsæt krydderierne igen, og dæk det hele med andefedt.
Kog lårene på lavt blus, stille og roligt.
De skal koge i cirka 30 minutter eller indtil, de er helt møre.
Sæt lårene på køl med andefedtet hældt ud over. Således indkapslet i andefedtet kan lårene holde sig i 2-3 måneder på køl.
De opvarmes i ovn, ved servering.
Ingredienser
4 kuverter
- 12 stk. lår af gråand
- 3 spsk. groft salt
- 20 hele sorte peberkorn
- 4 hvidløgsfed
- 10-12 kviste timian
- 4 laurbærblade
- 1 liter andefedt
