Opskrift: Confit af gråandelår

Tilberedning


DAG 1: 

Tag andelårene fra køl, og gnid dem ind i alle de tørre ingredienser. Lårene sættes på køl til dagen efter. 

DAG 2: 

Tør andelårene af for overskydende salt – gem de andre krydderier. 

Kom lårene i en gryde i et jævnt lag. Tilsæt krydderierne igen, og dæk det hele med andefedt. 

Kog lårene på lavt blus, stille og roligt. 

De skal koge i cirka 30 minutter eller indtil, de er helt møre. 

Sæt lårene på køl med andefedtet hældt ud over. Således indkapslet i andefedtet kan lårene holde sig i 2-3 måneder på køl. 

De opvarmes i ovn, ved servering.  

Ingredienser


4 kuverter

  • 12 stk. lår af gråand
  • 3 spsk. groft salt
  • 20 hele sorte peberkorn
  • 4 hvidløgsfed
  • 10-12 kviste timian
  • 4 laurbærblade
  • 1 liter andefedt
Opskrift: Confit af gråandelår