Opskrift: Crunchy burger med spicy sylt og chipotlemayo

Opskrift: Crunchy burger med spicy sylt og chipotlemayo

Tilberedning


Start med at lynsylte grøntsagerne. Gerne dagen før og min. 4-5 timer.

Blend kikærter med hvidløg, olie, tahini, limesaft og spidskommen.

Tilsæt vand lidt ad gangen til en glat og ensartet konsistens.

Smag til med salt, peber og evt. ekstra limesaft.

Burgerboller lunes.

Burgere steges.

Burgerne lægges sammen med hummus, chipotlemayo, sprøde salater, syltede grøntsager samt skiver af tomat og avocado.

 

Tip:

 

Undgå madspild

Næsten alle former for faste grøntsager er velegnede til lynsyltning.

Brug f.eks. tynde strimler af gulerod, rødløg, forårsløg, persillerod og asparges.

En spicy kimchi lavet af grøntsagsrester og Kikkoman Kimchi Sauce eller din yndlings TABASCO® brugt til syltede agurker smager også skønt i burgeren.

For en mere farverig hummus kan 50 g kikærter erstattes af bagte rødbeder.

Ingredienser


10 personer, buffetservering

 

Spicy Sylt:

Lage: 1:1 Lagerberg eddike og sukker

0,3-0,5 dl TABASCO® Original Red Pepper Sauce pr. liter lage

1 kg grøntsager i tynde strimler/skiver pr. liter lage

 

Hummus:

150 g Bonduelle kikærter

2 fed hvidløg

1,5 dl Monini olivenolie, mild & lys

1 spsk. Tahini

0,2 dl ReaLime saft

0,5 tsk. stødt spidskommen

Evt. 0,5 dl vand

Maldon Salt havsaltflager

Friskkværnet sort peber

 

Chipotle mayo:

4 dl vegansk mayonnaise

TABASCO® Chipotle Sauce

 

Øvrige:

10 Salomon Green Heroes Crunchy Chik´n® burger

10 burgerboller

3 håndfulde blandet salat

3 tomater

2 avocado

Shop alle produkterne i webshoppen her!

Webshop