
Opskrift: Crunchy burger med spicy sylt og chipotlemayo
Tilberedning
Start med at lynsylte grøntsagerne. Gerne dagen før og min. 4-5 timer.
Blend kikærter med hvidløg, olie, tahini, limesaft og spidskommen.
Tilsæt vand lidt ad gangen til en glat og ensartet konsistens.
Smag til med salt, peber og evt. ekstra limesaft.
Burgerboller lunes.
Burgere steges.
Burgerne lægges sammen med hummus, chipotlemayo, sprøde salater, syltede grøntsager samt skiver af tomat og avocado.
Tip:
Undgå madspild
Næsten alle former for faste grøntsager er velegnede til lynsyltning.
Brug f.eks. tynde strimler af gulerod, rødløg, forårsløg, persillerod og asparges.
En spicy kimchi lavet af grøntsagsrester og Kikkoman Kimchi Sauce eller din yndlings TABASCO® brugt til syltede agurker smager også skønt i burgeren.
For en mere farverig hummus kan 50 g kikærter erstattes af bagte rødbeder.
Ingredienser
10 personer, buffetservering
Spicy Sylt:
Lage: 1:1 Lagerberg eddike og sukker
0,3-0,5 dl TABASCO® Original Red Pepper Sauce pr. liter lage
1 kg grøntsager i tynde strimler/skiver pr. liter lage
Hummus:
150 g Bonduelle kikærter
2 fed hvidløg
1,5 dl Monini olivenolie, mild & lys
1 spsk. Tahini
0,2 dl ReaLime saft
0,5 tsk. stødt spidskommen
Evt. 0,5 dl vand
Maldon Salt havsaltflager
Friskkværnet sort peber
Chipotle mayo:
4 dl vegansk mayonnaise
TABASCO® Chipotle Sauce
Øvrige:
10 Salomon Green Heroes Crunchy Chik´n® burger
10 burgerboller
3 håndfulde blandet salat
3 tomater
2 avocado