Opskrift: Dampet laks med honning-tomatkompot
Tilberedning
Tænd ovnen på 225°C. Hak løg og tomater i mindre stykker.
Varm en gryde op og klar løgene i olivenolie. Tilsæt honning og fennikelfrø og lad det bruse op.
Tilsæt tomater, balsamico og fint revet citronskal fra halvdelen af citronerne. Lad det simre i 30 minutter, rør rundt undervejs.
Kompotten er færdig, når væsken begynder at tykne om tomaterne. Lad den køle af.
Placer laksen i en passende ga¬strobakke og drys med salt. Fordel citronskiverne på laksen og hæld olivenolie og hvidvin ved.
Dæk med stanniol eller låg og bag til laksen er tilberedt. Cirka 12-15 minutter for laksefileter.
Gør aspargesene klar og vend dem i olivenolie og salt. Steg dem ved høj varme på enten pande eller grill i 3 minutter.
Anret laksen med asparges og tomatkompot.
Tip: Tomatkompotten kan laves i forvejen og varieres i smag alt efter, hvad den skal serveres til.
Ingredienser
- 3 kg laks
- 5 citroner
- 1,25 kg Jakobsens Hverdagshonning
- 2,5 kg røde modne tomater
- 300 g balsamico
- 3 tsk fennikelfrø
- 5 løg
- 2,5 kg grønne asparges
- Svansø Jomfru Olivenolie
- Salt
- 300 g hvidvin eller vand