Opskrift: Dampet laks med honning-tomatkompot

Tilberedning


Tænd ovnen på 225°C. Hak løg og tomater i mindre stykker.

Varm en gryde op og klar løgene i olivenolie. Tilsæt honning og fennikelfrø og lad det bruse op.

Tilsæt tomater, balsamico og fint revet citronskal fra halvdelen af citronerne. Lad det simre i 30 minutter, rør rundt undervejs.

Kompotten er færdig, når væsken begynder at tykne om tomaterne. Lad den køle af.

Placer laksen i en passende ga¬strobakke og drys med salt. Fordel citronskiverne på laksen og hæld olivenolie og hvidvin ved.

Dæk med stanniol eller låg og bag til laksen er tilberedt. Cirka 12-15 minutter for laksefileter.

Gør aspargesene klar og vend dem i olivenolie og salt. Steg dem ved høj varme på enten pande eller grill i 3 minutter.

Anret laksen med asparges og tomatkompot.

 

Tip: Tomatkompotten kan laves i forvejen og varieres i smag alt efter, hvad den skal serveres til.

Ingredienser


  • 3 kg laks
  • 5 citroner
  • 1,25 kg Jakobsens Hverdagshonning
  • 2,5 kg røde modne tomater
  • 300 g balsamico
  • 3 tsk fennikelfrø
  • 5 løg
  • 2,5 kg grønne asparges
  • Svansø Jomfru Olivenolie
  • Salt
  • 300 g hvidvin eller vand

Find alle produkter til opskriften i webshoppen

Køb her!