Opskrift: Dansk porchetta med syltede solbær, fennikelfrø, sprød salvie og brunet smør
Tilberedning
Kom frosne solbær, hel kanel, sukker og æbleeddike i en gryde og kog op.
Smør brunes gyldent uden omrøring i en gryde. Lige inden den ønskede bruning er nået, kommes hele salvieblade i. Lad det bruse af og tag herefter bladene op efter friteringen har den ønsket effekt.
Knus fennikelfør og salt sammen i en krydderikværn.
Gnid flæsket godt ind i fennikel, saltet både på skindsiden, imellem sværene og på kødsiden.
Fordel det brunede smør, den sprøde salvie, de syltede bær uden for meget af sylte og uden de hele stænger kanel, lagen på kødsiden og rul nu porchettaen sammen.
Porchettaen bindes sammen med kødsnor.
Tilberedning: 120 C i 180 min, og 220 C i 40 min, hvil i 30 min.
Ingredienser
15-20 kuverter
Syltede solbær:
- 300 g solbær
- 2 hele kanelstænger
- 2 dl sukker
- 2 del æbleeddike
Sprød salvie og brunet smør:
- 300 g smør
- Et bundt salvie
Gris:
- 1 brystflæsk
- 1 dl fennikelfrø, knust
- Salt
