Opskrift: Dhal med skyr-raita

Opskrift: Dhal med skyr-raita

Tilberedning


  • Svits hvidløg og ingefær i smør eller olie ved middelhøj varme.
  • Tilsæt karry, spidskommen, koriander og kardemomme og svits krydderierne godt af.
  • Tilsæt bouillon, hakkede tomater og linser og lad retten småkoge under låg i 25-30min.
  • Rør i gryden af og til.
  • Tilsæt gulerødder og kokosmælk, kog retten i gennem og smag til med salt og peber.
  • Rør skyr, agurk, mynte, hvidløg og salt sammen til raitaen.
  • Anret dhal i skåle toppet med skyr-raita, chiliflager, koriander og limebåde. Server med lunt naan brød.

Ingredienser


Dhal:

  • 35 g finthakket hvidløg
  • 15 g fintrevet ingefær
  • Smør eller olie til stegning
  • 12 g karry
  • 12 stødt spidskommen
  • 6 g stødt koriander
  • 3 g stødt kardemomme
  • 1500 g grøntsagsbouillon
  • 800 g hakkede tomater
  • 500 g røde linser (skyllede)
  • 200 g gulerødder i små tern
  • 200 g kokosmælk
  • 2,5 tsk fint salt
  • Friskkværnet peber

 

Skyr-raita

  • 500 g Arla® Pro Øko cremet skyr naturel 2,8%
  • 1 agurk (revet)
  • 15 g finthakkede mynteblade
  • 10 g revet hvidløg
  • 3 g fint salt
  • Friskkværnet peber

 

Toppings:

  • Chiliflager
  • Frisk koriander
  • Limebåde
  • Naan brød

Shop nyheder fra Arla Pro

Køb i webshoppen her