Opskrift: En kæmpe friteret finger

Opskrift: En kæmpe friteret finger

Tilberedning


Kartoffelfrit:

Vælg en kartoffel med højt tørstofindhold – Vi har brugt sorten Queen Anne.

Den har et tørstofindhold på 19%, som gør, at den egner sig perfekt til fx fritering og mos.

 

Skær kartoflen ud i en blok på ca. 2 cm med to smørknive eller spisepinde på hver side af blokken.

Skær halvt igennem kartoflen i tætte skiver, først i lige snit på den ene side og derefter i skrå snit på den anden side.

Læg kartoflen i koldt vand, for at skylle stivelsen væk.

Kog kartoflen i letsaltet vand i ca. 5-7 min.

Læg den på et stykke papir, så den kan tørre let efter kogning.

Fritér kartoflen af to omgange. Først på 130 grader til den er let gylden, og derefter på 180 grader til den er godt gylden og sprød hele vejen igennem.

Drys eller dyp den nyfriterede kartoffel i grønkålssalten.

 

Grønkålssalt:

Tør den skyllede grønkål i ovnen på 50 grader i ca. 2-3 timer.

Lad det køle ned og blend det med en god havsalt.

 

Vegansk cashewcreme:

Hæld kogende vand over cashewnødderne, og lad dem stå i 2 timer, eller læg dem i koldt vand natten over.

Sigt vandet fra, og kom nødderne i en blender.

Tilsæt gærflager, løgpulver, citronskal og -saft, salt og koldt vand efter hvor tyk eller tynd, du vil have din dip.

Blendt det hele sammen.

Cremen tykner lidt, når den har stået på køl.

 

Syltet grønt:

Hæld en klassisk syltelage på tyndt skårede beder i forskellige sorter og lad dem trække, til du skal bruge dem.

 

Forslag til anretning:

Anret retten med kartoflen i bunden af tallerknen, cashewcreme, stenbiderrogn, sylt og urter på toppen.

 

Ingredienser


  • Kartoffel (Queen Anne)

 

  • Grønkål
  • Havsalt

 

Cashewcreme:

  • Udblødte cashewnødder
  • Gærflager
  • Løgpulver
  • Citronskal og -saft

 

  • Klassisk syltelage
  • Stenbiderrogn
  • Urter fra Grow Up FARM

Find alle råvarer i sæson

Køb i webshop her!