Opskrift: Frank/Syrisk smørrebrød

Opskrift: Frank/Syrisk smørrebrød

Tilberedning


Agurk:

Halvér agurkerne og grill dem ved svag varme.

 

Muhammara:

Blend de grillede peberfrugter uden skind med valnødder, granatæblesirup, granatæbleeddike, hvidløg, spidskommen, citronskal og -saft samt olivenolie.

Smag til med salt og peber.

 

Panisse:

Kog fonden op og bland med kikærtemelet.

Blend den helt glat og sæt den i et fad eller en beholder.

Køl massen helt ned og skær den herefter i passende blokke.

Fritér eller steg blokkene til de er sprøde.

 

Forslag til anretning:

Anret med muhammara i bunden af tallerknen, grillede agurker stablet op ad hinanden, og pynt med shisoblade.

Afslut med at dryppe shisoolie over retten,

Ingredienser


  • Friske agurker

Muhammara – Syrisk dip

  • Grillet peberfrugt, uden skind
  • Valnødder
  • Granatæblesirup
  • Granatæbleeddike
  • Hvidløg
  • Spidskommen
  • Citronskal og -saft
  • Olivenolie

Panisse – Fransk kikærte-frit:

  • 200 g kikærtemel
  • 1 liter fond
  • Olivenolie
  • Citronskal og -saft
  • Salt

Tilbehør til anretning: 

  • Shiso olie
  • Shiso blade

Find alle råvarer i sæson

Køb i webshop her!