Opskrift: Græskarboller
Tilberedning
Græskarret renses og rives groft på et rivejern.
Gøren opløses i vandet og hørfrø tilsættes.
Begge typer mel blandes godt sammen med salt og sukker.
Melet sies i vandet lidt ad gangen mens der æltes (gerne på røremaskine).
Når du er halvvejs tilsættes græskarret.
Melet tilsættes herefter lidt ad gangen indtil dejen begynder at blive fast og slipper skålen.
Dejen æltes godt igennem i ca 10 min.
Skålen tildækkes med et klæde. Lad den hæve 1 time.
Dejen vendes ud på et meldrysset bord og formes til 8 boller.
Bollerne kommes på en bageplade med bagepapir og efterhæves tildækket i 30 minutter.
Bollerne pensles med sammenpisket æg og mælk, og bages ved 180 grader i ca 15 minutter.
TIP!
De græskarkerner du har til overs kan du rense og vende med salt og olie.
Bag dem i ovnen ved 200 grader til de er gyldne.
Lækre som snack.
Ingredienser
150 g revet græskar, gerne crown prince
3 dl lunken vand
25 g gær
1 dl hørfrø
400 g hvedemel
100 g rugmel
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 æg og lidt mælk til pensling

Indholdet er udviklet i samarbejde med Gasa Nord Grønt
Opskrift og billede af Søren Staun Pedersen