Opskrift: Græskarkage med ostecreme
Tilberedning
Kage:
- Skræl græskarret og frigør kødet fra den hårde skræl.
- Riv græskarret fint og bland det med appelsinskal og -saft samt fintrevet ingefær.
- Pisk æg og brun farin til en skummende æggesnaps for sig selv.
- Tilsæt olie og græskar/appelsin/ingefær-blandingen til æggesnapsen.
- Kom ristede hasselnøder i, og vend det sammen.
- Vend hvedemel, bagpulver og salt roligt i kagedejen.
- Kom dejen i en smurt springform på 26-28 cm i diameter eller i 20 stk. muffinsforme.
- Hel kage i springform: 170 grader i 50-60 minutter.
- Muffins: 180 grader i 14-18 minutter.
Flødeostecreme:
- Pisk blødt smør med flormelis til det er glat og luftigt.
- Tilsæt appelsinskal ig vanilje.
- Rør flødeost eller creme fraiche forsigtigt i blandingen, så det ikke skiller eller bliver blødt. Vælg altid en fed ost, så bliver resultatet bedst.
- Bruger du creme fraiche, er det altid en god idé at piske den lidt, inden du blandet den med smør og flormelis.
- Smør den afkølede kage med en godt lag creme med en paletkniv eller dejskraber, eller dekorér muffins med en sprøjtepose og en stor stjernetyl.
- Pynt kagerne med ristede græskarkerner og bagt græskar.
Ingredienser
1 kage til 12-14 personer
eller 20 stk. 50 gram muffins
- 3 stk. eller 150 g Økologiske æg
- 150 g. Økologisk brun farin
- 150 g Økologisk solsikkeolie
- 150 g Økologisk Grøn Fokus hvedemel
- 100 g Økologiske ristede og hakkede hasselnødder
- 1½ tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Friskrevet økologisk ingefær eller 1 tsk stødt ingefær.
- ½ tsk. Salt
- ½ Økologisk appelsin + saften
- 250 g Økologisk hokkaidogræskar, revet eller bagt.
- Kanel, kardemomme, nellike, vanilje er superkræfter til denne kage, og alt efter din smag, kan der tilføres kryderier efter temperament. Prøv med ½ tsk af hver for en super aromatisk smag.
Flødeostcreme med vanilje og appelsin.
- 100 g Neutral flødeost eller creme fraiche med 38% fedt
- 60 g Blødt smør
- 120 g Flormelis
- ½ Økologisk appelsin – skallen
- ½ vaniljestang