Opskrift: Græskarkage med ostecreme

Tilberedning


Kage:

  • Skræl græskarret og frigør kødet fra den hårde skræl.
  • Riv græskarret fint og bland det med appelsinskal og -saft samt fintrevet ingefær.
  • Pisk æg og brun farin til en skummende æggesnaps for sig selv.
  • Tilsæt olie og græskar/appelsin/ingefær-blandingen til æggesnapsen.
  • Kom ristede hasselnøder i, og vend det sammen.
  • Vend hvedemel, bagpulver og salt roligt i kagedejen.
  • Kom dejen i en smurt springform på 26-28 cm i diameter eller i 20 stk. muffinsforme.
  • Hel kage i springform: 170 grader i 50-60 minutter.
  • Muffins: 180 grader i 14-18 minutter.

 

Flødeostecreme:

  • Pisk blødt smør med flormelis til det er glat og luftigt.
  • Tilsæt appelsinskal ig vanilje.
  • Rør flødeost eller creme fraiche forsigtigt i blandingen, så det ikke skiller eller bliver blødt. Vælg altid en fed ost, så bliver resultatet bedst.
  • Bruger du creme fraiche, er det altid en god idé at piske den lidt, inden du blandet den med smør og flormelis.
  • Smør den afkølede kage med en godt lag creme med en paletkniv eller dejskraber, eller dekorér muffins med en sprøjtepose og en stor stjernetyl.
  • Pynt kagerne med ristede græskarkerner og bagt græskar.

Ingredienser


1 kage til 12-14 personer 

eller 20 stk. 50 gram muffins  

  • 3 stk. eller 150 g Økologiske æg  
  • 150 g. Økologisk brun farin 
  • 150 g Økologisk solsikkeolie 
  • 150 g Økologisk Grøn Fokus hvedemel  
  • 100 g Økologiske ristede og hakkede hasselnødder 
  • 1½ tsk. Bagepulver 
  • 2 tsk. Friskrevet økologisk ingefær eller 1 tsk stødt ingefær.  
  • ½ tsk. Salt 
  • ½ Økologisk appelsin + saften  
  • 250 g Økologisk hokkaidogræskar, revet eller bagt. 
  • Kanel, kardemomme, nellike, vanilje er superkræfter til denne kage, og alt efter din smag, kan der tilføres kryderier efter temperament. Prøv med ½ tsk af hver for en super aromatisk smag.  

 

Flødeostcreme med vanilje og appelsin.  

  • 100 g Neutral flødeost eller creme fraiche med 38% fedt  
  • 60 g Blødt smør 
  • 120 g Flormelis 
  • ½ Økologisk appelsin – skallen  
  • ½ vaniljestang 

Se hele sortimentet fra Grøn Fokus i webshoppen

Køb her!