Opskrift: Grøvboller med hampemel og hampefrø
Tilberedning
Grovboller:
Opløs gæren i lunkent vand. Rør salt, hampemel og hampefrø i blandingen. Tilsæt hvedemel og ælt dejen indtil den er glat og smidig.
Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
Form dejen til boller og læg på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
Bag bollerne ved 220 °C i 15-18 minutter.
Chokoladecreme:
Varm fløden op til kogepunktet og tag derefter gryden af varmen.
Rør chokoladen i fløden og rør rundt, indtil cremen er helt ensartet. Kom cremen i en beholder og sæt den på køl i 2 timer.
Drys med ristede hampefrø på toppen for at give chokoladecremen et lækkert crunch.
Ingredienser
Grovboller:
- 25 g gær
- 6 dl lunkent vand
- 2 tsk salt
- 150 g hampemel
- 150 g ristede hampefrø
- 150 g afskallede hampefrø
- 500 g hvedemel
Chokoladecreme:
- 100 g mørk chokolade
- 1 dl fløde
- 1 tsk ristede hampefrø