Opskrift: Grøvboller med hampemel og hampefrø

Tilberedning


Grovboller:

Opløs gæren i lunkent vand. Rør salt, hampemel og hampefrø i blandingen. Tilsæt hvedemel og ælt dejen indtil den er glat og smidig.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.

Form dejen til boller og læg på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.

Bag bollerne ved 220 °C i 15-18 minutter.

 

Chokoladecreme:

Varm fløden op til kogepunktet og tag derefter gryden af varmen.

Rør chokoladen i fløden og rør rundt, indtil cremen er helt ensartet. Kom cremen i en beholder og sæt den på køl i 2 timer.

Drys med ristede hampefrø på toppen for at give chokoladecremen et lækkert crunch.

Ingredienser


Grovboller:

  • 25 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 150 g hampemel
  • 150 g ristede hampefrø
  • 150 g afskallede hampefrø
  • 500 g hvedemel

 

Chokoladecreme:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk ristede hampefrø

Find alle produkter til opskriften i webshoppen

Køb her!