Opskrift: Halloweenbrød med søde kartofler

Tilberedning


Dej og Æltning:

Vand og gær røres sammen med den økologiske italienske melblanding og revet sød kartoffel tilsættes.

Æltes på røremaskine.

8 minutter langsomt og 4 minutter mellemhastighed.

 

Hævning og formning af din dej:

Liggetid: dejen skal hvile i 2 timer. 

Smør en skål med lidt olie (neutral smag) og stram dejen op hver halve time, det giver et flot opbag og dit brød får en flot krumme. 

Form dit brød i durum efter ønske, og kom det på bagepapir.

Lad dejen hæve i 30 minutter og dekorér med ost, krydderier, søde kartofler og evt. tomater

 

Bagetemperatur og bagetider:

Varm ovnen til 230°C.

Sæt brødene ind og skru ned til 210°C

Tilsæt vand til damp efter 2 minutter

Små brød: 6-12 minutter

1 stort: 24-30 minutter

Ingredienser


Til 14-20 personer (1 stort brød eller 20 små brød):

  • 600 g Økologisk italiensk brød Grøn Fokus mel blanding
  • 12 g Økologisk frisk gær 
  • 450 g Koldt vand  
  • 100 g Revet sød kartoffel  

 

Til topping: 

  • 200 g sødekartofler (tyndtsåret og vendt i olie med chili, salt og peber)
  • 200 g ost mozzarella og Vesterhavsost 
  • 1 Chilli frisk, fintskåret. 
  • 2 Timiangrene friske.  
  • Evt. grønne tomater. Ca. 14 små   

 

 

Se hele sortimentet fra Grøn Fokus i webshoppen

Køb her!