Opskrift: Halloweenbrød med søde kartofler
Tilberedning
Dej og Æltning:
Vand og gær røres sammen med den økologiske italienske melblanding og revet sød kartoffel tilsættes.
Æltes på røremaskine.
8 minutter langsomt og 4 minutter mellemhastighed.
Hævning og formning af din dej:
Liggetid: dejen skal hvile i 2 timer.
Smør en skål med lidt olie (neutral smag) og stram dejen op hver halve time, det giver et flot opbag og dit brød får en flot krumme.
Form dit brød i durum efter ønske, og kom det på bagepapir.
Lad dejen hæve i 30 minutter og dekorér med ost, krydderier, søde kartofler og evt. tomater
Bagetemperatur og bagetider:
Varm ovnen til 230°C.
Sæt brødene ind og skru ned til 210°C
Tilsæt vand til damp efter 2 minutter
Små brød: 6-12 minutter
1 stort: 24-30 minutter
Ingredienser
Til 14-20 personer (1 stort brød eller 20 små brød):
- 600 g Økologisk italiensk brød Grøn Fokus mel blanding
- 12 g Økologisk frisk gær
- 450 g Koldt vand
- 100 g Revet sød kartoffel
Til topping:
- 200 g sødekartofler (tyndtsåret og vendt i olie med chili, salt og peber)
- 200 g ost mozzarella og Vesterhavsost
- 1 Chilli frisk, fintskåret.
- 2 Timiangrene friske.
- Evt. grønne tomater. Ca. 14 små