Opskrift: Hele karotter bagt hårdt i ovnen, med brunet salvie smør, syltede solbær, ristede mandler og kørvel
Tilberedning
Ja, tilbehør kan det nemt være! Men det kan også være en selvstændig grøn ret til en jul uden sul.
Kom frosne solbær, hel kanel, sukker og æbleeddike i en gryde og kog op.
Smør brunes gyldent uden omrøring i en gryde. Lige inden den ønskede bruning er nået, kommes hele salvieblade i, lad det bruse af og tag her efter bladene op efter friteringen har den ønskede effekt.
Rist de afhindede mandler i ovnen ved 180 C i ca. 8 min. til de er gyldne udenpå.
Pluk kørvlen fri fra stængerne.
Rens de hele gulerødder fri for jord og sand og tag det meste af toppen af.
Kom dem i en gastrobakke, vend med salt og olie.
Bag dem hårdt ved 220 C i ca. 10 min i ovnen til de er møre inden i og smukke gyldne udenpå.
Saml tilbehøret/retten med lune karotter i bunden med alle ingredienserne oven på, så man får alle herlighederne ved hver bid. Gerne rigeligt med syltelage og brunet smør!
Ingredienser
15-20 kuverter
Karotter:
- Gulerødder med skræl og top til 2-3 pr kuvert som tilbehør (dobbelt op hvis som selvstændig ret)
- Salt, smag til
- Olie til stegning
Syltede solbær:
- 300 g solbær
- 2 hele kanelstænger
- 2 dl sukker
- 2 del æbleeddike
Sprød salvie og brunet smør:
- 500 g smør
- Et bundt salvie
- 300 g afhindede mandler
- 1 bundt kørvel
