
Opskrift: Herregårdsbøf med grillede ærter og pommes frites
Tilberedning
Hakkebøffer:
Form bøfferne på 200g og steg dem af på en varm pande med olie, smør, hvidløg og timian.
Brænd ærterne med en gasbrænder. Steg skinke af, og tilsæt løg, citronskal, ærter, og chili. Smag til med salt og peber.
Bearnaisesauce:
Bearnaiseessens, æggeblommer og lidt salt legeres cremet over svag varme, tages fra varmen og tilsæt lidt efter lidt det lune afklarede smør under piskning. Smages til med salt, cayenne og estragon.
Servér det hele med sprøde pommes frites.
Tip!
Gem evt. smørvallen og brun det af til at komme over bøffen.
Ingredienser
4 kuverter
Hakkebøffer:
- 800g hakket oksekød 12%
- 300g ærter
- 3 bananskalotteløg, fint hakket
- 100g iberico skinke i tern
- 2 citroner skal
- ½ grøn chili, fint hakket
- 250g smør
- Salt/peber
Bearnaisesauce:
- ½ dl bearnaiseessens
- 8 æggeblommer
- 600g klaret smør
- 75g finthakket estragon
- Salt/cayenne peber