Østen møder dansk Grambogård grisebryst og bliver til: Sweet n´stiky pork belly, glaseret i Pale Ale, tranebær og honning.
Nu får traditionerne en tur over nakken, hvis du tør at lægge arm med de klassiske juleretter med gris – så er det her du skal kigge hen.
Forestil dig det møreste danske 2 hjertet Grambogård gris, glaseret smukt og knivskarpt ind i den lækreste sweet n´stiky glace lavet på en god Pale Ale, friske tranebær og dansk honning.
Opskrift: Sweet n´stiky pork belly, glaseret i Pale Ale, tranebær og honning
Tilberedning
Kog brystet i vand i 10 min.
Kog glacen sammen i en gryde for sig.
Kom det kogte svinebryst i en gastrobakke sammen med glacen og dæk det med et låg eller sølvpapir.
Tilbered det i ovnen i 120 min ved 180 C, vend kødet i glacen undervejs.
Lad gerne kødet trække i lagen i et døgn eller minimum 1 time inden det skæres ud.
Tip: ønsker du et helt stramt look, så kan du lægge kødet i pres natten over på køl.
Hæld glacen fra kødet og kog den op, stavblend den homogent og den er klar.
Skær kødet ud i ønsket portioner og steg dem af på alle sider på en pande i lidt olie indtil der er en flot karamelisering.
Glacer kødet en sidste gang inden servering.
Ingredienser
Ca. 10 kuverter
- 1 stk. grisebryst
- Salt
- 1 Pale Ale øl
- 400 g tranebær, frost
- 400 g honning
- 200 g tomatkoncentrat
- 2 hele kanelstænger
Pynt:
- Rød skovsyre
- Friteret kartoffel
