Østen møder dansk Grambogård grisebryst og bliver til: Sweet n´stiky pork belly, glaseret i Pale Ale, tranebær og honning.

Nu får traditionerne en tur over nakken, hvis du tør at lægge arm med de klassiske juleretter med gris – så er det her du skal kigge hen.  

Forestil dig det møreste danske 2 hjertet Grambogård gris, glaseret smukt og knivskarpt ind i den lækreste sweet n´stiky glace lavet på en god Pale Ale, friske tranebær og dansk honning. 

Opskrift: Sweet n´stiky pork belly, glaseret i Pale Ale, tranebær og honning

Tilberedning


Kog brystet i vand i 10 min. 

Kog glacen sammen i en gryde for sig.

Kom det kogte svinebryst i en gastrobakke sammen med glacen og dæk det med et låg eller sølvpapir. 

Tilbered det i ovnen i 120 min ved 180 C, vend kødet i glacen undervejs. 

Lad gerne kødet trække i lagen i et døgn eller minimum 1 time inden det skæres ud. 

Tip: ønsker du et helt stramt look, så kan du lægge kødet i pres natten over på køl. 

Hæld glacen fra kødet og kog den op, stavblend den homogent og den er klar.

Skær kødet ud i ønsket portioner og steg dem af på alle sider på en pande i lidt olie indtil der er en flot karamelisering. 

Glacer kødet en sidste gang inden servering. 

Ingredienser


Ca. 10 kuverter

  • 1 stk. grisebryst  
  • Salt  
  • 1 Pale Ale øl 
  • 400 g tranebær, frost  
  • 400 g honning  
  • 200 g tomatkoncentrat 
  • 2 hele kanelstænger  

Pynt: 

  • Rød skovsyre  
  • Friteret kartoffel  
Opskrift: Sweet n´stiky pork belly, glaseret i Pale Ale, tranebær og honning

Se 5 andre opskrifter her, der tænker julemaden i nye klæder

Se dem her