Opskrift: Kaninfrikassé med nye ærter, karotter og brændte løg

Opskrift: Kaninfrikassé med nye ærter, karotter og brændte løg

Tilberedning


Kaninen skæres ud i underlår, overlår og ryk – 11 stykker i alt, 4 stk. underlår, 4 stk. overlår og 3 stk. ryg (alle nedre dele af de 2 slags lår stykker har fået skåret det nedereste stykke ben af).

Vend kaninstykkerne i mel, salt og peber og brun dem af i en pande med olie og smør. 

De resternede stykker, bryst, hoved og afpuds koges der fond på. 

Når kaninstykkerne er brunet af, hældes fond på og det simrer under låg eller i ovnen i ca. 60 min. 

Når kaninen er mør, rundes den af med fløde og dijon. 

Gulerødder og skalotteløg skæres i passende stykker, og steges møre på panden  

Nye ærter bælges og blancheres.  

Det hele samles inden servering og garneres med ærteskud.

Frikasséen serveres med nye danske kogte kartofler on the side. 

 

Tip: 

Frikasséen kan sagtens fryses, og kan holde sig 3-4 måneder på frost 

Ingredienser


4 kuverter

  • 1 hel kanin 
  • 3 Gulerøder 
  • 2 Skalotteløg  
  • 2 Hvidløg  
  • 10 g Timian m/ blomst 
  • 200 g Nye ærter  
  • 2 dl. Fløde  
  • 5 dl. Hønse fond 
  • 2 spsk Dijon   

 

Tilbehør: 

  • Nye danske kartofler  
  • Ærteskud