
Opskrift: Konditorens økologiske citronmåne
Tilberedning
Skær marcipanen i tern og rør det godt sammen med rørsukkeret.
Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør dejen til den er glat.
Skær top og bund af citronen og del den i 4 både, fjern stenene og blend citronen til en fin masse i en mini hakker.
Kom mel, bagepulver og den blendede citron i, og vend det forsigtigt sammen til massen er ensartet.
Smør en springform (Ø 24-26 cm) og kom dejen i.
Bages ved 170 gr. (alm. ovn) i 30 minutter.
Når din kage er nedkølet, kommer du glasur på. Pynt evt. med bær og spiselige blomster.
Ingredienser
10 personer (i springform) eller 12 små kager
180 g økologisk rørsukker
120 g økologisk marcipan
160 g økologisk smør blødt
4 økologiske æg
150 g Grøn Fokus økologisk Kagehvedemel
1 tsk bagepulver
1 hel økologisk citron (blendes fint)
Citron glasur
200 g økologisk flormelis
Mango juice eller passions juice ca. 1 dl alt efter saftens konsistens
Fem tips til hvordan du kan variere smagen af din kage, bare ved at erstatte citronen – Du kan forkæle dine gæster med årstidernes frugt og få din helt egen signaturkage til din forretning.
Appelsinkage: 1 appelsin blendes og 100 g mørk hakket chokolade vendes i dejen.
Rabarberkage: 250 g rabarber skåret i små stykker og vendt i sukker, samt 1 spsk. friskrevet ingefær og 50 gr hampefrø.
Bær kage: 200 g bær og 50 g hakkede mandler.
Æblekage: 200 g æbler i både og 50 g brombær + 1 spsk. kanel, 2 spsk. rørsukker og lidt hakkede hasselnødder.
Pære/chokoladekage: 200 g syltede pærer og 100 g mørk chokolade.