
Opskrift: Lasagne med mornaysauce
Tilberedning
Lasagne:
Snit alle grøntsager fint.
Steg først kødet af i en gryde til det er gyldent, tilsæt tomatpuré.
Tag kødet fra gryden og tilsæt løg, hvidløg og svampe og steg det let af uden det tager farve.
Tilsæt kødet igen sammen med de resterende grøntsager og kom rødvin ved.
Lad det koge lidt ind, før der tilsættes fået tomater og oksefond.
Til sidst tilsættes cayennepeber, paprika og timian. Lad det simre minimum 1 time.
Smag til med salt, peber og balsamico.
Mornaysauce:
Lav en roux og tilsæt sødmælk, når den er tyk og kogt igennem ca. 10 minutter.
Tilsæt til sidst revet ost og smag til med muskat nød og salt.
Saml lasagnen med lasagneplader, fyld og mornaysauce på toppen.
Tip!
Når lasagnen samles skal der være mindst 5 lag med lasagneplader!
Ingredienser
Lasagne:
- 1 kg hakket oksekød 8-12% fedt
- 300 g løg
- 5 fed hvidløg
- 400 g squash
- 350 g champignon
- 250 g blegselleri
- 500 g cherry tomat
- 350 g gulerod
- 50 g timian
- 200 g tomat puré
- 1 fl rødvin
- 1500 g flået tomat
- ½ dl kraftig oksefond
- Paprika
- Cayennepeber
- Balsamico
- Salt/peber
- Revet mozzarella
Mornaysauce:
- 100 g smør
- 100 g mel
- 1 l sødmælk
- 300 g revet gouda
- 300 g revet comté
- Muskatnød
- Salt