Opskrift: Marengs påskekyllinger

Opskrift: Marengs påskekyllinger

Tilberedning


Start med at finde din røremaskine frem og sørg for, at den er helt ren.

Hæld nu dine æggehvider i røreskålen og pisk dem stive, mens sukkeret lidt ad gangen sammen med pastafarven. Det kan godt tage op til 15 minutter at få marengsen sej og stiv.

Pisk igen til æggehviderne er helt glatte og blanke. Imens klargøres to bageplader med bagepapir.

Fyld marengsmassen i en sprøjteprøse med tyl. Sæt to kugler ovenpå hinanden fordelt på de to bageplader. Den nederste skal være lidt større en den anden, så de udgør krop og hoved.

Lad de ubagte kyllinger hvile på køkkenbordet i 20 minutter, mens du tegner øjne, næb og ben med farvet glasur. Brug eksempelvis spidsen af et træspyd til at tegne med.

Bag dine påskekylliger i 1,5-2 timer ved 80 °C varmluft. Når tiden er gået, så sæt ovnen på klem og lad marengs påskekyllingerne stå i ovnen, til ovnen er helt kold.

Ingredienser


Antal: 60-70 stk.

 

Marengs:

  • 100 g DAVA æggehvider
  • 200 g sukker
  • Gul pastafarve

 

Glasur:

  • 175 g flormelis
  • DAVA pasteuriseret æggehvide
  • 0,5 tsk hvidvinseddike
  • Brun og orange pastafarve

Find opskriften og brug avanceberegneren

Kom til webshop her!