
Opskrift: Økologisk dåserugbrød med solsikke og hørfrø
Tilberedning
Vand og gær røres sammen.
Grøn Fokus økologisk Rugbrødsblanding tilsættes og dejen røres i ca. 20 min. på røremaskine ved langsom hastighed.
Tildæk rugbrødsdejen med et viskestykke og lad den hæve i skålen i 30 min.
Kom herefter dejen i to oliesmurte forme og glat ud med en ske og lidt koldt vand. Drys evt. med sesam og lidt havsalt på toppen.
Lad dejen hæve i ca. 1 time – Dejen skal hæve op til 1 cm fra kanten.
Opvarm ovnen til 230°C damp, eller brug en vandforstøver, og skru ned til 180°C under bagning.
Bag brødet i ca. 35-40 min. (kernetemperatur mindst 94-96°C).
Tip:
Choko Rugbar:
Tilsæt 200 g hakket mørk chokolade og ½ dl vand. Del dejen i 20 lige store stykker og rul dem i hakkede hasselnødder. Lad dem efterhæve i 30 min. og bag i 12 min ved 200°C (alm ovn).
Sandwich rugboller:
Del din rugbrødsdej i 8 boller på bagepapiret og brug en ske dyppet i kold vand til at forme dine rugboller. Lad dem blive 8-10 cm i diameter og ens i tykkelse/form, så bager de bedre og bliver mere ens. Bages i 16-18 min ved 230°C (alm ovn).
Ingredienser
10 g gær
460 g vand (35°C)
600 g Grøn Fokus økologisk og biodynamisk rugbrødsblanding