Opskrift: Økologisk Gourmet Rugbrød med danske Ingrid ærter

Tilberedning


Alle ingredienser vejes af og hældes i en skål. Vigtigt at dit vand er varm 35 grader så bliver dit brød mere elastisk og konsistensen mere saftig. Dejen æltes i en røremaskine i 20 min. ved langsom hastighed. 

Rugbrødsdejen tildækkes og hæver i skålen i 30 min. Herefter kommes dejen i en oliesmurt form (11x24cm) og glattes ud med en ske og lidt koldt vand. Drys mandler og solsikkekerner på toppen. 

Lad dit rugbrød hæve yderligere 60 min. tildækket og ved stuetemperatur. 

Bagetemperatur: Opvarm ovnen til 230°C, damp eller brug en vandforstøver og skru ned til 180°C under bagning. Bag brødet i ca. 45 min. (kernetemperatur mindst 94-96°C). 

 

Tip:  

Rugbrød med stop madspild
Tilsæt op til 100 g rest grønsager oste nødder mandler, vandet kan også byttes ud med 50% øl eller mejeriprodukt kærnemælk og surmælks produkter giver god smag til brød og bagværk. Vær opmærksom på bagetiden hvis du tilsætter grønt med ekstra væske så kan du med fordel bage 10 minutter ekstra  

Choko’ Rugbar
Tilsæt 200 g hakket mørk chokolade og ½ dl vand. Del dejen i 20 lige store stykker og rul dem i hakkede hasselnødder. Lad dem efterhæve i 30 min. bages i 12 min ved 200 g (alm ovn). 

Sandwich Rugboller del din rugbrødsdej i 8 boller på bagepapiret og brug en ske dyppet i kold vand til at forme dine sandwich boller lad dem blive 8-10 cm diameter og ens i tykkelse og form så bager de bedre og mere ens. 

Ingredienser


Ingredienser, 1 rugbrød:

100 g økologiske Rugflager  

220 g Grøn Fokus økologisk Rugmel   

50 g økologiske Solsikkekerner   

50g økologiske Hørfrø 

100 g økologiske kogte Ingrid ærter   

125 g Grøn fokus økologisk Rug Sur  

7 g økologisk Malt 

1 spsk. honning  

10 g flagesalt  

15 g økologisk frisk gær 

300 g (35°C) varmt vand  

200 g økologisk porter eller anden mørk øl med meget smag.   

1 tsk frisk timian