
Opskrift: Økologisk og biodynamisk gourmetrugbrød
Tilberedning
Alle ingredienser vejes af og hældes i en skål. Det er vigtigt at vandet er tæt på 35°C, så bliver dit brød mere elastisk og konsistensen mere saftig.
Dejen æltes i en røremaskine i 20 min. ved langsom hastighed.
Tildæk rugbrødsdejen og lad den hæve i skålen i 30 min. Kom herefter dejen i en oliesmurt form (11x24cm) og glat ud med en ske og lidt koldt vand. Drys græskarkerner og rugflager på toppen.
Lad dit rugbrød hæve yderligere 60 min. tildækket og ved stuetemperatur.
Opvarm ovnen til 230°C damp, eller brug en vandforstøver, og skru ned til 180°C under bagning. Bag brødet i ca. 45 min. (kernetemperatur mindst 94-96°C).
Økologiske og biodynamiske burger- eller sandwichboller med Anicia linser
Tilsæt 100g kogte Anicia linser til din dej, når den er færdigæltet på røremaskinen.
Ælt det rundt i 2 minutter og vej så dejen af i den størrelse, du ønsker, drys lidt anicialinser på toppen, inden de sættes til hævning.
Opvarm ovnen til 230°C damp, eller brug en vandforstøver, og skru ned til 180°C under bagning. Bag burgerbollerne i ca. 14-18 min. (kernetemperatur mindst 94-96°C).
Økologiske og biodynamiske mini- eller snackrugbrød med Ingrid ærter og tranebær.
Tilsæt 100g kogte Ingrid ærter , 50 g hvid chokolade og 80 g tranebær til din dej når den er færdigæltet på røremaskinen.
Ælt det rundt i 2 minutter og vej så dejen af i den størrelse, du ønsker.
De er lækre i miniature-rugbrødsforme, så ligner de et lille snackbrød, eller i små mundrette størrelser på 30-40 g.
Opvarm ovnen til 230°C damp, eller brug en vandforstøver, og skru ned til 180°C under bagning.
Bag brødet i ca.10-14 min. (kernetemperatur mindst 94-96°C). Hvis du laver helt små snackbrød, kan bagetiden være 8- 10 min.
Tip!
Rugbrød med stop madspild:
Tilsæt op til 100 g restgrøntsager, oste, nødder, mandler mm. Vandet kan også byttes ud med 50% øl eller mejeriprodukt, kærnemælk og surmælksprodukter giver god smag til brød og bagværk. Vær opmærksom på bagetiden, hvis du tilsætter grønt med ekstra væske, så kan du med fordel bage 10 minutter ekstra
Choko`Rugbar Tilsæt 200 g hakket mørk chokolade og ½ dl vand. Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem i hakkede hasselnødder. Lad dem efterhæve i 30 min. bages i 12 min ved 200 gr (alm ovn).
Ingredienser
1 rugbrød:
200 g økologiske Rugflager
120 g Grøn Fokus økologisk og biodynamisk Rugmel
50 g økologiske solsikkekerner
50g økologiske hørfrø
50 g økologiske græskarkerner
125 g Grøn Fokus økologisk Rug Sur
10 g økologisk malt
10 g flagesalt
10 g økologisk frisk gær
5 dl vand (35°C)