Opskrift: Økologisk og rustikt italiensk brød

Tilberedning


Dej og æltning:

Vand og gær røres sammen og den italienske brødblanding tilsættes.

Dejen æltes på røremaskine i 9 minutter langsomt og herefter 2 minutter på mellem hastighed.

 

Hævning og formning af din dej:

Dejen hviler i 2 timer i en skål smurt med lidt smagsneutral olie.

Stram dejen op hver halve time, det giver et flot opbag og dit brød får en flot krumme.

 

2 flutes

Del din dej i to, og lav to lange flutes som ligges på en bageplade med papir.

Tryk dem lidt i toppen, så du har en god flade at dekorere dit brød på.

Kom tomat, ost og evt. chili på inden bagning og top evt. brødet med mozzarella, masser af friske krydderurter og en god olivenolie efter bagning.

Indsæt brødene i en 230°C forvarmet ovn med vand til damp.

Skru ned på 210°C efter 2 minutter.

Bag herefter dine flutes i 18-20 minutter.

 

1 italiensk foccaciabrød

Form et stort fladt brød af dejen. Læg det på en bageplade med papir, og lad dejen hæve ca. 1 time.

Overhæld herefter brødet med en rigtig god olivenolie, og prik huller i dejen med fingrene.

Drys flagesalt, friske krydderurter og revet vesterhavsost over brødet inden bagning.

Indsæt brødet i en 230°C forvarmet ovn med vand til damp.

Skru ned på 210°C efter 2 minutter.

Bag herefter dit foccacia i 24-26 minutter.

 

Minipizza – 6 stk. 

Del dejen i 6 lige store stykker og tril dem runde i lidt durum.

Lad bollerne hæve i køleskabet i ca. 1 time.

Tryk herefter dejen ud med fingrene, og tilføj tomatsauce, mozzarella og lækkert fyld på toppen.

Bag minipizzaerne i 6-10 minutter ved 250°C på en pizzasten

 

 

 

 

 

 

Ingredienser


600 g Økologisk italiensk brødblanding

12 g Økologisk frisk gær

450 g Koldt vand

 

Diverse topping efter sæson og eget valg

Udforsk råvarer i webshoppen

Køb Grøn Fokus!    Køb frugt og grønt i sæson!