Opskrift: Påskekage med syrlig gelé

Opskrift: Påskekage med syrlig gelé

Tilberedning


Bund: 

Skær marcipanen i tern, og rør det godt sammen med rørsukkeret.

Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dejen til den er glat.

Riv citron, og pres saften fra citronen.

Kom mel, bagepulver, citron, kerne mælk og vend det forsigtigt sammen til massen er ensartet.

3 springforme, 30 små forme eller en gastrobakke smøres med lidt olie og bagepapir kommes i bunden af formene og dejen kommes i.

Bages ved 170 gr. (alm. ovn) i 14 -20 minutter.

Når din bund er nedkølet, laver du moussen og kommer direkte på bunden, køl eller frys din kage så gelétoppen kan komme på. Pynt evt. med bær og spiselige blomster.

 

Mousse: 

Pisk æggeblommer og sukker med vaniljekornene til en luftig æggesnaps.

Rør flødeost i til det er helt ensartet i konsistens, pisk så fløde og creme fraiche til et let og blødt skum og smelt derefter det udblødet gelatine med lidt vand, ca. 2 spsk.

Kom så 1 dl æggesnaps i den varme gryde og pisk det sammen, så undgår du gelétrevler i din dessert, vend derefter alle ingredienser sammen og fordel din mousse på dine kolde bunde. Glat ud med en spartel, så desserten bliver lige høj over alt.

Stil så dine mousser på køl eller frost så gelétoppen kan komme på.

 

Gelé: 

Gelatine udblødes i koldt vand.

Sukker, appelsin, havtornsaft og passionssaft varmes til 80 grader.

Tilsæt herefter din gelatine i saften, rør det godt rundt og vær sikker på det helt opløst.

Saften kan smages til med lidt honning hvis den er for syrlig.

Når geléen er ved at være kold, hældes den over moussen og stilles på køl eller frost en time.

 

Denne kage er fryse egnet.

Ingredienser


3 x 10 personer (i springform), 30 små kager i form eller 1 gastrobakke

 

Bund:

180 g økologisk rørsukker

120 g økologisk marcipan

160 g økologisk smør, blødt

4 økologiske æg

150 g Grøn Fokus økologisk Kagehvedemel

1 tsk bagepulver

1 hel Citronskal og -saft

1 dl kærnemælk

 

Vaniljemousse med flødeost:

200 g Æggeblommer

200 g Sukker

1 Vaniljestang

500 g Fløde, let pisket

500 g Cremefraiche 38 %, let pisket

200 g Økologisk Flødeost neutral

10 blade Gelatine

 

Appelsin/havtorn/passion gelé til toppen:

200 g Sukker

100 g Appelsin, friskpresset

100 g Havtorn, saft

100 g passionssaft uden sten.

5 blade Gelatin,e udblødt i koldt vand