
Opskrift: Rødgrød med nøddecrumble og hvid chokoladecreme
Tilberedning
Vend bær med sukker og vaniljesukker. Lad det gerne trække et par timer. Tilsæt vand og bring det hele i kog. Lad det simre 5-7 minutter. Skum grøden af. Tag gryden af varmen og jævn med kartoffelmel rørt op i lidt vand. Stilles til afkøling.
Kør alle nøddecrumble ingredienser på en foodprocessor til forholdsvis ensartet konsistens. Fordel blandingen på en bageplade. Bages i 15 minutter ved 200°C. Til det er gyldent.
Smelt hvid chokolade ved lav varme. Pisk creme fraiche med vaniljepaste. Vend chokoladen i. Lad cremen køle helt af.
Arrangér lidt grød i bunden af et glas eller en tallerken. Top med nøddecrumble, en skefuld chokoladecreme og lidt friske bær.
Ingredienser
10 portioner
Rødgrød:
700 g blandede røde bær og rabarber (gerne fra frost)
150 g sukker
1 spsk. Tørsleffs Vanila
1 dl vand
Ca. 1 spsk. kartoffelmel
Nøddecrumble:
75 g mel
75 g ristede hasselnødder
75 g rørsukker
1,5 tsk. Tørsleffs Vanila
100 g smør
Hvid chokoladecreme:
150 g hvid chokolade
250 g creme fraiche 38%
1,5 tsk. Tørsleffs vaniljepaste
Friske bær til pynt