Opskrift: Rødgrød med nøddecrumble og hvid chokoladecreme

Opskrift: Rødgrød med nøddecrumble og hvid chokoladecreme

Tilberedning


Vend bær med sukker og vaniljesukker. Lad det gerne trække et par timer. Tilsæt vand og bring det hele i kog. Lad det simre 5-7 minutter. Skum grøden af. Tag gryden af varmen og jævn med  kartoffelmel rørt op i lidt vand. Stilles til afkøling.

Kør alle nøddecrumble ingredienser på en foodprocessor til forholdsvis ensartet konsistens. Fordel blandingen på en bageplade. Bages i 15 minutter ved 200°C. Til det er gyldent.

Smelt hvid chokolade ved lav varme. Pisk creme fraiche med vaniljepaste. Vend chokoladen i. Lad cremen køle helt af.

Arrangér lidt grød i bunden af et glas eller en tallerken. Top med nøddecrumble, en skefuld chokoladecreme og lidt friske bær.

Ingredienser


10 portioner

 

Rødgrød:

700 g blandede røde bær og rabarber (gerne fra frost)

150 g sukker

1 spsk. Tørsleffs Vanila

1 dl vand

Ca. 1 spsk. kartoffelmel

 

Nøddecrumble:

75 g mel

75 g ristede hasselnødder

75 g rørsukker

1,5 tsk. Tørsleffs Vanila

100 g smør

 

Hvid chokoladecreme:

150 g hvid chokolade

250 g creme fraiche 38%

1,5 tsk. Tørsleffs vaniljepaste

Friske bær til pynt

Shop alle produkter her!

Webshop