Opskrift: Salade Nicoise med Tongol-tun

Tilberedning


Dræn tunen for vand.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, lad dem afkøle, pil og skær i tern.

Kog æggene i 6-7 minutter, afkøl, pil og skær dem i kvarte.

Rens de grønne bønner, blancher dem i kogende vand i 2-3 minutter, afkøl under koldt vand og snit dem diagonalt.

Vask tomaterne og skær i både.

Rens forårsløg og skær i fine strimler.

Bland dressingen af olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber.

Anret salaten på et stort fad med tun i flotte brudte stykker, kartofler, grønne bønner, tomater og forårsløg og vend dressingen rundt i salaten.

Anret til sidst med oliven, benfri sild, kvarte æg og frisk basilikum.

Server salaten med groft brød til.

Ingredienser


10 personer

 

1000 g Glyngøre Tongol tun i vand

10 kartofler

5 æg

500 g grønne bønner

1 bdt. forårsløg

0,5 dl olivenolie

1 citron

2 fed hvidløg

Salt og peber

100 g sorte oliven

10 stk. Glyngøre benfri sild

1 bdt. basilikum

500 g groft brød

Shop alle produkterne her!

Webshop