Opskrift: Sød-kartoffeltærte med palmekål og timian

Opskrift: Sød-kartoffeltærte med palmekål og timian

Tilberedning


Tærtebund:

Kom begge typer mel i en skål. Ælt olie, vand og salt i dejen. Rul dejen ud på bordet med lidt hvedemel, så den er lidt større end din tærteform.

Beklæd bunden af tærteformen med bagepapir og læg tærtebunden i. Trim kanterne, så den passer til formen.

 

Tærtefyld:

Tænd ovnen ved 170 °C.

Skær de søde kartofler i grove stave på langs og læg dem i tærten.

Svits løg og palmekål i en smule olivenolie på en pande i 3-4 min, indtil kålet falder lidt sammen. Fordel blandingen i tærten.

Pisk No Egg, muskatnød, citronskal og timianblade sammen i en skål og hæld det forsigtigt over grøntsagerne. Krydr med salt og peber.

Drys med revet ost og bag tærten direkte i ovnen på en bagerist i ca. 45 minutter, indtil den er gyldenbrun og fast i midten.Server tærten lun.

Ingredienser


Tærtebund:

200 g hvedemel

50 g fuldkornsmel

1 dl olivenolie

50 ml vand

1 tsk salt

 

Tærtefyld:

500 g søde kartofler, skrællet

2 spsk olivenolie

2 stk bananskalotteløg, skåret i tern

2 håndfulde palmekål, snittet

500 g No Egg

1 tsk friskrevet muskatnød

1 citron, fintrevet skal herfra

4-5 kviste frisk timian

120 g revet ost, alm. eller vegansk

Salt og peber

Shop alle produkterne i webshoppen her!

Webshop