
Opskrift: Spicy rissalat med bagte gulerødder og grillede citroner
Tilberedning
Gulerødder skrælles og skæres diagonalt. Vendes med krydderurter, olie og krydderier.
Smag til med salt og peber. Bages ca. 10 minutter ved 200°C.
Ris ristes i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt hvidløg og gurkemeje. Varm igennem, tilsæt vand og salt. Kog med låg ved moderat varme i ca. 10 min.
Tag risene fra varmen, rør rundt og lad dem trække.
Lav en dressing af saften fra den grillede citron, olivenolie, honning, salt og peber.
Vend gulerødder og ris med det meste af persillen og dressingen. Smag til med havsalt og peber.
Anrettes på fad eller stor tallerken.
Drys plukket feta over salaten og pynt af med abrikoser, ristede pinjekerner og resten af persillen.
Ingredienser
10 personer
Bagte gulerødder:
10 store gulerødder, gerne flere farver
1 ½ dl frisk koriander, hakket groft
3 spsk. Monini olivenolie
3 tsk. kommenfrø
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. paprika
½ tsk. gurkemeje
Ris:
3 spsk. Monini olivenolie
400 g Green Choice økologiske forkogte brune ris
2 fed hvidløg
½ tsk. gurkemeje
9 dl vand
1-2 tsk. Maldon Salt havsaltflager
Dressing og pynt:
1 ½ stk. citron, grillet
1 dl Monini olivenolie
3 spsk. honning
Maldon Salt havsaltflager og friskkværnet peber
1 god håndfuld bredbladet persille, plukket
150 g feta
150 g abrikoser, skåret i passende stykker
½ dl pinjekerner, ristet gyldne