Ostesuppen fra Bovbjerg Fyr er udviklet ud fra et ønske om at fremme bæredygtighed og undgå madspild.
Suppen kan laves på rester af Vesterhavsost, lige præcis når det passer dig.
Resterne fra Vesterhavsost kan nemlig fryses, og det samme kan ostesuppen, når den er klar.
Gør suppen sæsonbetonet med fintsnittet frisk grønt før servering.
Opskrift: Suppe med Vesterhavsost
Tilberedning
Osten skæres i nogle stykker, kommes i en gryde sammen med vand, laurbærblade og peberkorn.
Lad det simre ca. ½ time.
Si osten fra – den skal ikke bruges.
Tilsæt bouillon og fløde.
Kog op og jævn med majsstivelse til passende konsistens.
Smag til med salt og peber.
Anret de fintsnittede grøntsager sammen med spirer. Hæld herefter den varme suppe over.
Serveres med brød.
Serveringstips:
Læg kogt fisk eller rejer i midten af en dyb tallerken.
Hæld Vesterhavssuppen omkring fisken.
Pynt suppeanretningen af med fintklippet karse eller purløg
Ønskes en røget smag kan 50g af osten erstattes med Røget Vesterhavsost.
Ingredienser
2 personer.
- 300g Vesterhavsost uden paraffin 28243
- 4½-5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 laurbærblade 214579
- 5 peberkorn
- 1dl Thise fløde 266442
- 1-2 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
- Salt og peber
- Spirer eller karse 264000
- Evt. grøntsager (gulerødder, broccoli, spidskål)
- Disse snittes meget fint med mandolinjern eller tyndskræller.
- Revet vesterhavsost