En uklassisk variant af en meget klassisk spise i de kolde vintermåneder er den søde lille runde klementin, som normalt ville fylde maverne i sin rå, dog pillede form! Men som helt sikkert også bliver hængt til sku og duft for øjne og næse i de fleste danske hjem til jul spiddet med nelliker. 

Her er den blevet syltet, ikke i egen fedt, men med i en dejlig syltelage med masser af julens krydderier. Spis de syltede klementiner som side til din jule-porchetta eller som topping på de hårdt bagte gulerødder. 

Opskrift: Syltede klementiner med stjerneanis, kanel og fennikel

Tilberedning


Pil klementinerne. 

Kog syltelagen op til sukkeret er opløst.

Kom klementinerne i en beholder og hæld den skoldhede lage over og luk beholderne med det samme. Lad dem sylte i mindst 1 døgn. 

 

Ingredienser


15-20 kuverter

  • 20 klementiner  
  • 500 g sukker 
  • 350 g æbleeddike 
  • 150 g koldpresset æblemost 
  • 10 stk. hel stjerneanis   
  • 3 stænger hel kanel 
  • 2 spsk. fennikelfrø 
Opskrift: Syltede klementiner med stjerneanis, kanel og fennikel