En uklassisk variant af en meget klassisk spise i de kolde vintermåneder er den søde lille runde klementin, som normalt ville fylde maverne i sin rå, dog pillede form! Men som helt sikkert også bliver hængt til sku og duft for øjne og næse i de fleste danske hjem til jul spiddet med nelliker.
Her er den blevet syltet, ikke i egen fedt, men med i en dejlig syltelage med masser af julens krydderier. Spis de syltede klementiner som side til din jule-porchetta eller som topping på de hårdt bagte gulerødder.
Opskrift: Syltede klementiner med stjerneanis, kanel og fennikel
Tilberedning
Pil klementinerne.
Kog syltelagen op til sukkeret er opløst.
Kom klementinerne i en beholder og hæld den skoldhede lage over og luk beholderne med det samme. Lad dem sylte i mindst 1 døgn.
Ingredienser
15-20 kuverter
- 20 klementiner
- 500 g sukker
- 350 g æbleeddike
- 150 g koldpresset æblemost
- 10 stk. hel stjerneanis
- 3 stænger hel kanel
- 2 spsk. fennikelfrø
