Opskrift: Tapaskager med hindbær og marcipan

Tilberedning


Skær marcipanen i tern og rør det godt sammen med rørsukkeret.

Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dejen til den er glat.

Riv citronskal og pres saften ud af citronen.

Bland mel, bagepulver og citron, og vend det forsigtigt sammen til massen er ensartet.

Smør en springform (Ø 26-28 cm) og kom dejen i. Fordel de friske hindbær på toppen af dejen, så falder de ned under bagning.

24 små gummiforme sprayes med lidt smør eller spray fedt. Dejen deles i formene og hindbær tilsættes på toppen inden bagning.

De små kager bages i forvarmet ovn og 180 grader i ca. 14- 16 minutter, til de er lysebrune. Køles ned inden de vendes ud af formene.

Bages ved 170 gr. (alm. ovn) i 30 minutter.

Når din kage er nedkølet, kommer du glasur på. Pynt evt. med bær og spiselige blomster.

Fem tips til, hvordan du kan variere smagen af din kage bare ved at erstatte citronen. Du kan også forkæle med årstidernes frugt.

 

Appelsinkage: 1 appelsin blendes og 100 g mørk hakket chokolade vendes i dejen.

Rabarberkage: 250 g rabarber skåret i små stykker og vendt i sukker, samt 1 spsk. friskrevet ingefær og 50 gr hampefrø.

Bærkage: 200 g bær og 50 g hakkede mandler.

Æblekage: 200 g æbler i både og 50 g brombær + 1 spsk. kanel, 2 spsk. rørsukker og lidt hakkede hasselnødder.

Pære/chokoladekage: 200 g syltede pærer og 100 g mørk chokolade. Super lækker med vaniljecreme til eller creme anglaise

Ingredienser


24 små kager eller en stor springform eller 20 medium muffins

180 g økologisk rørsukker

120 g økologisk marcipan

160 g økologisk smør blødt

4 økologiske æg

150 g Grøn Fokus økologisk kagehvedemel

1 tsk. bagepulver

1 hel økologisk citron, skal og saft

200 g friske eller frosne økologiske hindbær

 

Hindbær glasur

200 g økologisk flormelis

Hindbærjuice, saft eller smoothies, ca. 1 dl alt efter saftens konsistens

Grøn Fokus' melserie

Find alle produkterne i webshoppen

Køb her!