Opskrift: Tre slags beder med løgmarmelade og fedtegrever

Opskrift: Tre slags beder med løgmarmelade og fedtegrever

Tilberedning


Sous vide beder:

Bederne tilberedes i sous vide med olivenolie og smør ved 82°C i 45-60 minutter.

Forslag til smagssammensætning:

  • Gule beder med citrontimian
  • Bolchebeder med fennikelfrø
  • Røde beder med vanilje

Steg de sous videde beder op inden servering.

Sylt tyndt skårede beder i en klassisk syltelage.

 

Løgmarmelade:

Skær skalotteløgene og ingefær tyndt på langs.

Steg det af ved svag varme i en god olivenolie, indtil det er blødt og let gyldent.

Tilsæt laurbærblade og sukkeret, og lad det karamellisere inden sherryeddike hældes ved.

Lad den reducere ind til ønskede konsistent.

Smag til med grov sennep, friskrevet ingefær, salt og peber.

Justér evt. tykkelsen med lidt vand.

 

Anretning: 

Rør yoghurt og friskost sammen og anret i bunden af tallerknen.

Læg løgmarmelade ovenpå.

Top med sous videde og syltede beder og drys med fedtegrever.

Pynt af med friske urter fra Grow Up FARM.

 

 

Ingredienser


Sous vide beder:

  • 3 forskellige beder: gule, bolche og røde lange
  • Citrontimian
  • Fennnikelfrø
  • Vanilje

Løgmarmelade:

  • 3 stk skalotteløg
  • En tommelfinger ingefær
  • Laurbærblade
  • Sukker
  • Sherryeddike
  • Grov sennep

Ekstra til anretning: 

  • Fedtegrever
  • Drænet yoghurt og friskost fra Søtofte Gårdmejeri
  • Urter fra Grow Up FARM

 

Find alle råvarer i sæson

Køb i webshop her!