Opskrift: Vegansk cheesecake med blåbærkompot

Tilberedning


Hak mandlerne fint. Rist mandler og havregryn let, hver for sig.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt kokossukker og cacao.

Tilsæt mandler og havregryn, og bland det hele godt sammen.

Fordel bunden i formen (20-22 cm) og tryk det godt sammen. Stil bunden på frys, imens cremem laves.

 

Creme:

Pisk Philadelphia og sukker i en skål, og tilsæt citronskallen.

Udblød gelatinen i citronsaften, kom det i en gryde og tilsæt Philadelphia. Bland det godt sammen og varm det op til kogepunktet, så det begynder at tykne.

Tag det af varmen og lad det køle lidt af. (5-10 min) tilsæt derefter yoghurten, bland det hele godt sammen, og hæld det over bunden (husk evt. kageplast i formen)

Stil kagen på køl i min 3 timer før der kommes kompot på.

 

Kompot:

Rør gelatine vand og limesaft sammen i en kold gryde og tilsæt blåbær og sukker, bring det i kog. Lad det småsimre i 5 min. Lad blandingen svale til stuetemperatur (20-30 min.

Derefter fordeles kompotten på kagen, og kagen stilles igen på køl i min 2 timer inden servering.

Ingredienser


Bund:

Mandler (uden skal) 100 g

Havregryn 200 g

Plante smør 150 g

Kokossukker 90 g

Cacao 1 spsk.

 

Creme:

Philadelphia Plant Based 600 g

75 g rørsukker

Citronskal – usprøjtet 1 stk.

Citronsaft ½ dl

Soya yoghurt, vanilla 400 g

Vegegel, Dr. Oetker 2 breve

 

Kompot:

Blåbær 50 g

Lime 1 spsk.

Kokossukker 70 g

Vegegel, Dr. Oetker 1 brev

Vand 1 dl.

Shop alle produkter til opskriften i webshoppen

Køb her!