Opskrift: Vegansk cheesecake med blåbærkompot

Opskrift: Vegansk cheesecake med blåbærkompot

Tilberedning


Hak mandlerne fint. Rist mandler og havregryn let, hver for sig.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt kokossukker og cacao.

Tilsæt mandler og havregryn, og bland det hele godt sammen.

Fordel bunden i formen (20-22 cm) og tryk det godt sammen.

Stil bunden på frys, imens cremem laves.

 

Creme:

Pisk Philadelphia og sukker i en skål, og tilsæt citronskallen.

Udblød gelatinen i citronsaften, kom det i en gryde og tilsæt Philadelphia.

Bland det godt sammen og varm det op til kogepunktet, så det begynder at tykne.

Tag det af varmen og lad det køle lidt af. (5-10 min) tilsæt derefter yoghurten, bland det hele godt sammen, og hæld det over bunden (husk evt. kageplast i formen)

Stil kagen på køl i min 3 timer før der kommes kompot på.

 

Kompot:

Rør gelatine vand og limesaft sammen i en kold gryde og tilsæt blåbær og sukker, bring det i kog.

Lad det småsimre i 5 min.

Lad blandingen svale til stuetemperatur (20-30 min.

Derefter fordeles kompotten på kagen, og kagen stilles igen på køl i min 2 timer inden servering.

Ingredienser


10 portioner

 

Bund:

100 g Mandler (uden skal)

200 g Havregryn

150 g Plante smør

90 g Kokossukker

1 spsk. Cacao

Creme:

600 g Philadelphia Plant Based

75 g rørsukker

1 stk. Citronskal – usprøjtet

½ dl Citronsaft

400 g Soya yoghurt, vanilje

2 breve Vegegel, Dr. Oetker

 

Kompot:

50 g Blåbær

1 spsk. Lime

70 g Kokossukker

1 brev Vegegel, Dr. Oetker

1 dl Vand

Shop alle produkterne i webshoppen her!

Webshop