Plantebaseret alternativ til tunsalat med kikærter og linser
Tilberedning
En klassiker til frokostbuffeten eller mødeserveringen. Når man lukker øjnene og spiser en tunsalat med tun, er mundfølelsen det første, der rammer én; cremet, bid og en let tør modstand fra tunen. Alt det rammer vi stadig med en plantebaseret version!
Cremetheden fra en fuldfed vegansk mayo, biddet fra de sprøde grøntsager og den let tørre modstand fra linser og kikærterne. Det næste, der rammer os, er SMAG!
Og i den klassiske tunsalat er det smagen af syre fra citron, dijon, creme fraiche og kapers sammen med den helt store smagsbombe, DILDEN!
Alle disse elementer er stadig en del af den plantebaserede tunsalat – og derfor går vi fra frokost med en velkendt smagsoplevelse.
Bland alle ingredienser, og smag til med salt og syre.
Tunsalaten skal have en god tyk konsistens, så justér gerne med selve dressingen – mere for en tyndere og mindre for en tykkere konsistens.
Tilbehør: Lyst brød, rugbrød eller en skøn grøn salat. Toppet med rødløgsringe.
Tip: Holder sig ca. 5 dage på køl i en lufttæt beholder.
Ingredienser
10 kuverter
500 g linser fra Kragerup Gods (kogt vægt)
500 g kikærter fra Kragerup Gods (kogt vægt)
250 g rødløg, finthakkede
75 g kapers, grofthakkede
150 g vegansk fraiche, f.eks. soja fraiche, mandel fraiche el. lign.
375 g plantebaseret mayo
40 g dijonsennep
40 g dild, friskhakket
1 ½ citron – saft og skal herfra
Smag til med salt og peber
Sæt flere bælgfrugter på menuen!
Find dem på webshoppen
Køb danske kikærter her Køb danske bælgfrugter her