Proteinkage – chokoladekage eller muffins med kikærter eller bønner

Tilberedning


Blend kikærter/bønnerne i en foodprocessor.

Kom smør og ahornsirup i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet.

Kom smeltet chokolade i og blend igen.

Kom vanilje, salt, kakao, bagepulver og natron i.

Blend æggene i et ad gangen.

Fyld kagemassen i 12-20 muffinforme, og bag dem ved 185 grader i 20-30 minutter, eller til de er gennembagte.

Server dem ved stuetemperatur.

Servér kagen varm, drys lidt bagt bælgfrugt-crumble på og is ved siden af.

Serveringstips: Servér med braiseret ananas og granatæble.

 

Økologisk bagværk med højt protien indhold, velsmag og uden mel. Fremragende til mødeforplejning – de mætter og smager meget skønt.

Ingredienser


1 stor spring form eller 12 muffins eller 20 miniature

200 g økologiske kogte kikærter eller sorte bønner

50 g økologisk saltet smør blødt

100 g økologisk ahornsirup

100 g økologisk mørk chokolade gerne 60- 70 %

½ stang økologisk vanilje

1 knsp. salt

½ dl økologisk kakao

1 tsk. økologisk bagepulver

½ tsk. økologisk natron

5 økologiske Grøn Fokus slotsæg, små