Proteinkage – chokoladekage eller muffins med kikærter eller bønner
Tilberedning
Blend kikærter/bønnerne i en foodprocessor.
Kom smør og ahornsirup i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet.
Kom smeltet chokolade i og blend igen.
Kom vanilje, salt, kakao, bagepulver og natron i.
Blend æggene i et ad gangen.
Fyld kagemassen i 12-20 muffinforme, og bag dem ved 185 grader i 20-30 minutter, eller til de er gennembagte.
Server dem ved stuetemperatur.
Servér kagen varm, drys lidt bagt bælgfrugt-crumble på og is ved siden af.
Serveringstips: Servér med braiseret ananas og granatæble.
Økologisk bagværk med højt protien indhold, velsmag og uden mel. Fremragende til mødeforplejning – de mætter og smager meget skønt.
Ingredienser
1 stor spring form eller 12 muffins eller 20 miniature
200 g økologiske kogte kikærter eller sorte bønner
50 g økologisk saltet smør blødt
100 g økologisk ahornsirup
100 g økologisk mørk chokolade gerne 60- 70 %
½ stang økologisk vanilje
1 knsp. salt
½ dl økologisk kakao
1 tsk. økologisk bagepulver
½ tsk. økologisk natron
5 økologiske Grøn Fokus slotsæg, små