Rødgrød med fløde – Kongen af dessertgrød i Danmark
Det virker lidt til, at rødgrød med fløde er gået lidt i glemmebogen, og det er noget, man bare siger, men ikke rigtig spiser mere, hvilket er en skam, fordi 1) rødgrød med fløde smager latterligt godt og er nemt at lave og 2) det er faktisk en rigtig god måde at imødekomme madspild.

Rødgrød med fløde er en del af vores nationale selvopfattelse og en vigtig del af vores kulinariske kulturarv – for hvem har ikke fået serveret den lækre dessert på en varm dansk sommerdag? Så vil du lede dine gæsters tanker hen på sommerlige fornemmelser, så servér en lækker portion rødgrød med fløde.
Tilberedning
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene.
Fjern toppen af rabarberne, skyl stænglerne grundigt og skær rabarberne i grove tern.
Kom jordbær, rabarber, solbær, sukker, vand og vaniljestang og -korn i en gryde og kog op indtil rabarberne er møre.
Si væden fra rødgrøden fra og kom hhv. kompot og saft på glas eller i en lufttæt beholder og opbevar på køl.
Servér rødgrøde med frisk dansk piskefløde
Bland jordbærsaften op med vand og servér køligt med isterninger.
Ingredienser
10 personer
1 kg (frosne) jordbær
250 g Rabarber
250 g Solbær
250 g Rørsukker
2.5 stk. Vaniljestang
2.5 dl Vand
2.5 dl Piskefløde