Opskrift: Stegt grønkål med syltede tranebær, skalotteløg og syltede æbler  

Tilberedning


Stegt grønkål med syltede tranebær, skalotteløg og syltede æbler  

Tranebær og syltelage koges op til sukkeret er opløst.

Syltelagen til æblerne koges op til sukkeret er opløst og hældes over æbletern. 

Den rippede kål steges af på en meget varm pande i olie og smages til med havsalt.

Det hele samles med grønkålen i bunden og toppes med de fine skalotteløgsringe.

Ingredienser


10 kuverter   

Syltede tranebær: 

  • 400 g tranebær, frost 
  • 200 g sukker  
  • 200 g æbleeddike  
  • 2 stænger hel kanel  

Syltede æbler: 

  • 4 æbler i sæson, skåret i tern 
  • 100 g sukker 
  • 100 g æbleeddike  
  • 1 kg grønkål, rippet  
  • Salt, havsalt 
  • Olie til stegning  
  • 3 hele skalotteløg, skåret i ringe 

 

Opskrift: Stegt grønkål med syltede tranebær, skalotteløg og syltede æbler