Stracciatella med yuzuolie og sprøde forårsgrøntsager
Tilberedning
Stracciatella
Hæld væden fra mozzarella.
Pluk osten i mindre strimler med fingrene.
Bland fløde og mozzarella godt sammen, og stil på køl i mindst 1 time. Det kan sagtens laves dagen før.
Drys flagesalt, friskkværnet peber og olie på lige inden servering.
Yuzuolie
Kom olien og pulveret i en blender/thermomixer, og lad de to ingredienser mixe sammen, så smagen fra yuzuen trækker ud i olien. Smag den evt. til med lidt yuzujuice for ekstra syre.
Lad den gerne trække i 24 timer, dette vil kun hjælpe smagen på vej.
Tilbehør
Alle grøntsager ordnes så hele som overhovedet muligt. Behold de smukke toppe på radiserne, og sørg for, de er fri for jord. Aspargesen kan kort blancheres, hvis det er nødvendigt.
Ingredienser
8 kuverter
Stracciatella
400 g (4 stk.) mozzarella3 dl piskefløde
0,5 dl olivenolie
Friskkværnet peber og flagesalt
Yuzuolie
0,5 dl god olivenolie eller en anden koldpresset olie
1 spsk. yuzupulver
0,5 dl yuzujuice, til at smage til med
Tilbehør
En til to elementer pr. person
Nye radiser med top
Grønne asparges
Rød julesalat
Små tomater
Skoleagurker