Takoyaki – blæksprutteæbleskiver

Opskriften her er en tillempet udgave af takoyaki. I Japan laves takoyaki med en slags kartoffel, der hedder nagaimo. Nagaimo er så rig på stivelse, at den i revet form udgør selve takoyakidejen. Takoyaki er en perfekt gadesnack, som findes i ethvert travlt bymiljø, og om aftenen ser man små vogne blive trukket ud af skjul for at servicere det pulserende natteliv med brandvarm takoyaki. Takoyaki er et must, og jeg skal være meget mæt, før jeg ikke køber mig en omgang. Hver snack tages ved hjælp af en lille stick og direkte ind i munden. Den er stadig flydende og meget varm indeni, så dette er en af de retter, man kun kan spise med åben mund og nogen smasken, fortæller Kondo om en af sine yndlingsopskrifter fra Japan.

Tilberedning


Til denne ret bruges kogt ottearmet blæksprutte

Rens blæksprutten fri for indmad og blæk ved at vende dens hoved på vrangen og trække alle organer ud og skylle den fri for blæk. Skyl blæksprutten ad flere omgange i en skål med koldt vand, indtil vandet er rent. Masser hver arm i et vådt håndklæde i ca. 10 minutter. Dæk blæksprutten med koldt vand i en gryde og kog den langsomt op. Når suppen koger, skummes den fri for urenheder, og der tilsættes 5 spsk. mirin og 5 spsk. soja samt en lille knold ingefær pr. liter suppe. Læg en tallerken på blæksprutten for at holde den nede i suppen. Kog nu blæksprutten i ca. 2 timer, eller indtil den er mør.

Pisk ægget ud i vand, sigt mel, bagepulver og dashi-pulver ned i vandet, og bland til en lind dej uden klumper. Pisk æggehviderne stive, og fold dem i dejen. Skær blæksprutten i små tern, snit de syltede ingefær i strimler og hak forårsløgene.

Varm en takoyakipande op (den ligner en æbleskivepande, men med mindre huller), og smør den møjsommeligt med olie på et stykke køkkenrulle.

Fyld en klat dej i formen, så den når halvt op, og lad den halve takoyaki stege, inden den vendes på højkant. Fyld endnu en klat dej i formen, og fyld nu takoyakien op med blæksprutter, syltet ingefær og forårsløg, inden der fyldes dej på en sidste gang. Vend takoyakien ad flere omgange, til den er stegt gylden. Server takoyakien med takoyaki-sovs, japansk mayonnaise, katsuobushi og aonori.

Velbekomme!

Ingredienser


Dej

1 æg

250 g vand

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. dashi-pulver

2 æggehvider

Fyld

Kogt blæksprutte

Syltet ingefær

Forårsløg

Tilbehør

Takoyaki-sovs

Japansk mayonnaise

Katsuobushi

Aonori

Prøv selv opskriften fra Kondo

Du finder ingredienserne på vores webshop

Køb her  

Seneste nyheder