Vegansk chokolademousse med sprød hasselnød, oreojord og spæde planter
Tilberedning
Chokolademousse
Hæld den tykke del af en dåse kokosmælk i en gryde (svarer ca. til 150 g eller 1/2 dåse kokosmælk). Varm kokosmælken op ved lav varme. Den skal blot varmes og ikke koge.
Hak chokoladen, og kom det op i en skål.
Hæld den lune kokosmælk udover chokoladen. Sæt en tallerken over skålen, og lad det trække i 5 min. Rør det sammen med et piskeris, til chokoladen er helt smeltet sammen med kokosmælken. Tilsæt evt. sirup (mest hvis du har brugt omkring 70% mørk chokolade eller derover), drys også med et nip salt.
Hæld kikærtevandet i en helt ren skål, og pisk indtil det er helt hvidt og stift (det kan godt tage i hvert fald 5-7 min.). Tilsæt flormelis, når aquafabaen er blevet hvid.
Vend nu de to dele sammen med en dejskraber. Tilsæt lidt ad gangen, og vend det rundt med dejskraberen. Vend det forsigtigt sammen, så du ikke slår luften ud af moussen.
Kom moussen i skåle eller potter. Sæt dem på køl i minimum 4 timer og gerne natten over, til den har sat sig.
Hasselnøddejord
Del Oreokiksene i to og fjern den hvide creme. Blend hasselnødder og Oreos sammen i en foodprocessor til det har en ønsket jordkonsistens.
Drys jorden i et tynd lag over mousserne lige inden servering, og pynt jorden med blomster og spirer.
Ingredienser
8 kuverter
Chokolademousse
300 g kokosmælk, ca. 1/2 dåse (den tykke del af kokosmælken)
360 g mørk chokolade, gerne 55% eller derover (vælg en vegansk chokolade, Callebaut 70 % evt.)
2 tsk. sirup
2 nip salt
200 g aquafaba (kikærtevand, vandet fra en dåse kikærter)
40 g flormelis
Hasselnøddejord
60 g hasselnødder, ristede
200 g Oreo
Pynt
Spirer, blomster og skovsyre