Dagrofa Foodservice har uddelt årets 92 Michelinplatter 

27 røde skilte med stjerner på, 15 med Bib Gourmand og hele 50 med plate er nu uddelt til de danske restauranter, som blev tildelt udmærkelserne til Michelinuddelingen 2021 


Den gastronomiske scene blev atter hædret for sit høje niveau den 13. september 2021, og
 traditionen tro blev kasserne med de nye Michelinplatter leveret til Dagrofa Foodservices hovedkontor dagen efter Michelin-prisuddelingen – klar til uddeling til de forventningsfulde, stolte restauranter landet over. 

HKI Ost, en del af Dagrofa Foodservice, er særligt udvalgt af The Michelin Guide til at overlevere og lykønske restauranterne med de (ny)erhvervede udmærkelser.  

Dagrofa Foodservice har derfor besøgt de 92 restauranter landet over den seneste måned – alt lige fra eksempelvis Syttende i Sønderborg, Dragsholm Slot i Hørve, Molskroen i Ebeltoft og Kødbyens Fiskebar i København. 

Hvad er en Michelinplatte? 

Michelinplatten er et rødt skilt, som er designet af The Michelin Guide, som restauranterne kan hænge op ved indgangen til restauranten, så gæster kan identificere, at restauranten er anerkendt i Michelinguiden 2021. 

Hvad betyder stjernerne? 

Danmark har i alt 38 stjerner fordelt på 27 restauranter, herunder er Noma og Geranium de eneste restauranter i Danmark med tre stjerner, syv restauranter med to stjerner og 18 restauranter med en stjerne.  

Stjernerne bliver uddelt på følgende kriterier: 

  • Kvaliteten af ingredienser 
  • Håndværket af smag og teknik 
  • Kokkens personlighed i sit køkken 
  • Værdi for pengene 
  • Konsistent mellem besøg 

1 stjerne: Høj kvalitet, et besøg værd. 

2 stjerner: Glimrende madlavning, en omvej værd. 

3 stjerner: Exceptionelt køkken, en særlig rejse værd. 

Hvad betyder Bib Gourmand? 

Foruden stjerner, som tildeles restauranterne, falder det ofte lidt i baggrunden, at The Michelin Guide også uddeler platter med Bib Gourmand-symbolet.  

Bib Gourmand tildeles restauranter, som serverer et godt måltid til fornuftige priser.  

Hvad betyder The Plate? 

The plate, som har en tallerken og bestik som symbol, tildeles de allerbedste restauranter, der serverer et godt måltid.