Produktnyhed: Er du klar, du?  til at servere en god serrano…

Sponsoreret indhold

Med sans for smag og velbehag har serrano-skinken for længst gået sin sejrsdans rundt på tapas-tallerkenerne. Og det skyldes ikke mindst måden, skinken produceres på.

Et flot ord – serrano. Når man siger det, smager det næsten af Spanien. Serraaanoooo. Navnet betyder egentlig ”bjerg” eller ”fjeld” på dansk og fik sit navn, fordi modningsfasen traditionelt set foregik i den idylske spanske bjergluft.

Sådan laver spanierne serrano

”Matanza”, bedre kendt som slagtningsprocessen, starter hvert år i november, og det var ifølge traditionen noget som hele familien deltog i; det var en fejring af dyrene, de havde passet  -og fedet op – i deres husholdning.

I dag er processen mere moderne:  Spanske landmænd bruger duroc- eller landgrise i produktionen, i stedet for sortfodsgrisen, fordi de har en højere reproduktion, og fordi de er tilvendt den måde, man i dag driver landbrug på.

Efter “Matanza” er processen ret så lige til: Landmændene skyller skinken,  dækker den med havsalt og hænger den til modning og tørring.  Med sin 1 cm fedtkant modner skinken typisk i 12 måneder, for derefter at blive godkendt eller afvist. Alle skinker bliver godkendt individuelt, inden de sendes ud på markedet. Med andre ord: Kvaliteten er i tip top.

Er du klar, du? til at servere en god serrano…

Nu hvor du har styr på dine facts, mangler du bare skinken: Det tager ikke mere end et par klik, og så er den pakket og på vej til dig.

Giv dine gæster en oplevelse - direkte fra Spanien

Find Serrano på webshoppen

Lad os gøre det!  

Seneste nyheder