Nyhed fra Delitaste: spansk specialitet til tapas-bordet

Sponsoreret indhold

Spanien er kendt for mere end solrige somre og kolde drinks. De har også godt styr på, hvad det vil sige at producere  skinke, du kan forkæle din gæster med.

Hvad skinken hedder?

Iberico Jamón.

Det er ikke uden grund, at den har fået en fast plads på alverdens menukort. Skinken kommer nemlig fra det, vi på dansk kender som sortfodsgrisen: den eneste race i verden, som lagrer fedt i sine muskler. Spanierne kan derfor modne Iberico-skinken længere end normalt, og dét bidrager til komplekse smage og rige nuancerede toner i kødet, som kan være svært at opdrive andetsteds.

En proces med traditioner

Det kræver sin skinke at kvalificere sig som af typen Iberico. Den traditionelle produktionsmetode betyder, at skinkerne har hængt til tørre – og derved blevet modnet – i minimum 2 år.

Derudover placerer Iberico sig inden for én af tre varianter:

  • Iberico de Bellota
  • Iberico de Cebo de campo
  • Iberico de Cebo
Inspiration: spansk specialitet til tapas-bordet

Iberico de Bellota

Når grisene har været igennem montanera-sæsonen har landmænd sørger for, at sortfodsgrisen har sin daglige gang på et stort landbrugsområde omgivet af skov og egetræer, hvor de kan mæsker sig i ageren. Og netop ageren er nøglen til den søde og karakteristiske smag i Iberico de Bellota.

Iberico de Cebo de camp

Ligesom sin Bellota-søster har denne skinke også være gennem montanera-sæsonen. Forskellen er dog, at grisene her ikke har spist ageren under sæsonen. Derfor er skinken ikke lige så sød, men men mere velafbalanceret, samtidig med at skinken, pga. sin pompøse fedstruktur, fastholder sin fyldige smag.

Iberico de Cebo

Den sidste type adskiller sig ved ikke at have været gennem montanera-sæsonen. Det betyder, at de kun har fedtet fra det foder, som de har fået under deres opvækst, inden de sættes ud på Dehesaen.

Ja tak til Iberico

- Hop videre til webshoppen

Find skinken her  

Seneste nyheder