Opskrift: Bagt bruschetta med GRAN, bimi-broccoli, røget paprika, citron og persille

(Tilbehør/hovedret)

4 personer

 

Ingredienser

400 g bimi broccoli

1 lille usprøjtet citron

50 g blødt smør

2 tsk. røget paprika

4 store skiver surdejsbrød

150 g GRAN Øko

½ bundt kruspersille

Salt i flager eller groft kokkesalt

sort peber

 

Fremgangsmåde

Rengør bimi broccoli og dyb dem i kogende vand i 20 sekunder. Tag dem op, køl dem af i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.

Vask citronen godt, riv skallen af på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Rør det sammen med smørret og røget paprika og smag til med salt og peber.

Læg brødet på en bageplade med bagepapir, smør ½-delen af smørret på brødet og fordel bimi broccoli derpå.

Riv osten på den grove side af rivejernet.

Hak persillen groft og fordel den sammen med revet ost og resten af smørret på brødet.

Bag i forvarmet ovn på 225 grader (varmluft) i ca. 15 minutter, indtil osten er gylden og brødet sprødt.

 

Tip:

Kan også laves med blomkål, spidskål og grønkål. Kan serveres som frokostret eller som tilbehør til kød, fjerkræ og fisk.