Den lyse fra Møn

Navn: Camembert.

Karakteristika: Camembert fra Hårbølle Mejeri. Håndlavet og lavet på jerseymælk fra nabogården Bomgård. I restaurantkredse går osten også under kendenavnet ”single farmet, dansk camembert fra det lille gårdmejeri Hårbølle på Møn”. Er modnet på 2-4 uger.

Osten er en løbet ost. Det betyder, den er tilsat osteløbe, men også en fransk syrningskultur og en modningskultur kaldet geotrichum candidum. Det er sidstnævnte, der giver osten den helt specielle camembert-profil; kraftig, fyldig og med en let karakteristisk staldsmag og duft. Dertil kommer et cremet indre, der især ved tilberedning resulterer i en oplevelsesrig, blødende og løbevillig midte, der holdes flot sammen af en særlig delikat, lys og formfast skorpe.

Herkomst: Hårbølle Mejeri. Et lille gårdmejeri på Vestmøn, der er inspireret af små osteriers mejerimetoder. Håndlavet. På lokal mælk. Efter originale recepter, der er nedarvet gennem generationer. Her produceres kun 3 gange om ugen. For at have tid til at udvikle specialiteter i samarbejde med fx HKI Ost og danske restauranter. Glæd dig. Mejeriet er netop nu i gang med at omlægge til økologi.

Camembert

Find i webshoppen

Køb her!