Den røde fra Sydjylland og ”Grotten” i København

Navn: Red Copenhagen

Karakteristika: Økologisk Rødkitost. Halvfast og med spiselig naturskorpe. HKI’s egen ost og et resultat af et parløb og innovativt samarbejde mellem Naturmælk i Sønderjylland og HKI Ost.

Bør præsenteres som ”en lille sansebombe”. Har en dyb, balanceret og karakterfuld smag. Let salt, med en mild smag af nødder og et duft-strejf af staldede flavour-molekyler.

Er ”grottemodnet” i eget affinagerum hos HKI Ost i 8 uger ved 9 grader Celcius og i en luftfugtighed på 93%. Det giver en storslået rødkitost, der i konsistens er halvfast til den cremede side, der giver en særlig smeltende mundfølelse.

Den røde skorpe udvikles gennem kitmodning. Det betyder, den bliver vasket med salt og rødkit 2-3 gange om ugen, vendt, børstet og plejet, så den modnes til sensorisk perfektion.

Blev innoveret og udviklet, fordi restaurantkunder efterspurgte en dansk, økologisk ost, der minder om den italienske Taleggio. Her har du den. Red Copenhagen, fordi det er en rødkitost, der er ”grottemodnet” i Storkøbenhavn.

Herkomst: Modtages umoden og 3 dage gammel fra Mejeriet Naturmælk i Sønderjylland. Den ”grottemodnes” herefter i eget affinage-rum hos HKI Ost i Storkøbenhavn. Osten er lavet på økologisk hømælk fra Holstein-køer, der går på den uberørte naturø, Barsø, i Lillebælt.

P.S.: Måske har du hørt om ”Cheese for Cooking”? Her er Red Copenhagen særlig velegnet, fordi den har en god smelteevne, og vil derfor gå godt i varme retter. Fx til at binde en risotto sammen, i en ostesauce eller som smeltende gourmetost i grillede toasts, brød og croques eller over grøntsager og vegetarretter, der behøver et umamiløft. (Kilde. Mejeritekniskselskab.dk)

Her får du inspiration til, hvordan du kan sætte Red Copenhagen i spil i tre opskrifter

Opskrifter med Red Copenhagen

Red Copenhagen

Find i webshoppen

Køb her!