Lækker gråand til mortensaften

Savner du inspiration til at variere din menu til mortensaften, men vil du stadig gerne servere en bid af den gode, saftige and? Så får du her to af vores bud på at bruge velsmagende udskæringer af anden, i andre retter end den klassiske helstegte med sovs og kartofler.

En af de oplagte veje at gå, er i retning af den delikate og utrolig velsmagende gråand. Gråanden er mindre end de populære artsfæller, Berberi-og Pekingand. Med en vægt liggende mellem 800 gram og 1600 gram, er der et stykke vej op til en berberiand på op mod 4000 gram eller en Peking and på ca. 3000 gram.

Det gør dog ikke gråanden mindre god. Tværtimod. Med den lavere vægt, betyder det også en kortere og mere skånsom og delikat tilberedning.

 

Hvad gør man så med Gråanden?

Skær gerne lårene af, og confiter disse i andefedt, evt formarineret med frisk timian og hvidløg. 

Helsteg gråanden, så du bibeholder både smag og saft i brystet. Krydr med masser af salt & peber. Efter endt stegning, lader du brystet sidde på skroget indtil det har trukket. 

Skær det herefter fra skroget og lav et snit igennem brystet på langs. 

Servér gråanden med de klassiske garniturer, eller prøv med fx hokkaido på to måder – bagt & puré, sprøde kartoffelchips, syltede æbler og en fyldig andeglace. 

 

Herunder giver vi dig 2 bud på, hvordan du kan servere den lækre gråand til mortensaften.