Grow Up Farm

Grow Up FARM

Vores specialkarse bliver dyrket hos Lasse og Jens fra Grow Up FARM i Ringsted. De er brødre og har overtaget forretningen efter deres mor, som startede med at dyrke bønnespirer.

De dyrker mikrogrønt i en vertikal farm, hvor de forsøger at udnytte pladsen bedst muligt, samtidig med at mængden af vand, luft og varme, der bruges i farmen, mindskes.  Vi har et tæt samarbejde med Grow Up FARM og afprøver tit nye og tossede idéer sammen med dem.

Mikrogrønten dyrkes derudover hydroponisk. Det betyder, at den dyrkes i vand, i et lukket klimakammer, uden jord og uden sprøjtemidler. Der er ingen udefrakommende påvirkning i det lukkede klimakammer, og i produktionen er der ingen gråvejrsdage – kun dage fyldt med de rette temperaturer og lyserødt lys.

Mikrogrønten fra Grow Up FARM har en grocyklus, der varierer fra frø til frø. Fra frøet sås til det færdige produkt er klar til høst, kan der gå fra en til tre uger afhængig af sorten.

SÅNING

Mikrogrønten sås på et medie, der er et rest og spildprodukt fra tæppeproduktionen. Mediet ligger i genbrugte champignonkasser, og nogle frø skal ligge i blød før de sås, mens andre klarer sig bedst fra deres naturlige stadie.

SPIRING

Efter såning stables champignonkasserne og sættes i fuldstændig mørke under kontrollerede temperaturer. Her spirer frøene, og der bliver holdt skarpt øje med, at spiringen fungerer optimalt og korrekt.

VÆKST

Når frøene er færdigspiret, sættes de ind på selve farmen, hvor de vokser til kimbladsstadie og udvikler både smag og farve.

HØST

Når mikrogrønten har groet sig fuld af kraft og saft under det særprægede lyserøde lys, er de klar til høstning. De udvælges sirligt og høstningen foregår ved håndkraft. Herefter pakkes den i de vandtætte kasser og gøres klar til levering.

Læs om flere af vores danske frugt- og grøntavlere

Klik her!