Julerørt tatar – kold & Smagsparret

Tatar er imponerende tak’nem’lig! Og kan, rørt med en smagsdrejning af jul, sagtens serveres som et stykke julesmørrebrød, som en tallerkenanretning, på buffetfade eller som en del af en decemberplatte.  

Kort sagt: Gør klar til at forkæle med ”julerørt tatar” fra Grambogård Dyrevelfærd. Med masser af julepower som smagsgiver. 

Vi er i en gastronomisk tid, hvor lidt, men godt, kød vinder mere og mere indpas. Derfor vælger mange at sætte fokus på godt kød fra fx Grambogård Dyrevelfærd.

Til tatar er det fineste af det fineste og smagfulde kød fra Grambogård Dyrevelfærd et absolut vigtigt grundelement. Til tatar anbefaler vi at gå efter udskæringen oksemørbrad (eller okseinderlår). Sæson- og smagsmæssigt går kødet særligt godt sammen med 10 af julens aller-hotteste råvarer. Det har vi her anvendt til at komponere en særlig julerørt tatar med stjerneanis, kanel, kål, kapers, selleri, peberrod, sennep, løg, valnød og glaskål (Kilde: The flavour thesaurus, pairings and ideas for the creative cook).  

Her får du opskriften på  

”Julerørt tatar fra Grambogård Dyrevelfærd” 

1 kg oksemørbrad eller okseinderlår fra Grambogård Dyrevelfærd 

2 spsk. grov sennep 

100 g rødløg i tern 

200 g revet selleri 

50 g hakket kapers 

2 spsk. rapsolie 

1 tsk. stødt stjerneanis 

Salt og friskkværnet peber 

Sådan gør du:

  • skær oksekødet i skiver, dernæst i strimler og hak det til sidst groft.
  • Rør kødet sammen med sennep, rødløg, selleri, kapers og krydderier.
  • Smag det til og lad det hvile på køl i ca. 10 minutter og smag til igen.  

P.S.: Du kan også skrabe oksemørbraden.  

Juletataren kan anrettes på fade med ”dutter” af mayo, der er rørt med peber og en anelse kanel. Pynt til sidst af med drys af fintsnittet rødkål, lidt friteret palmekål og giv toppen et sprødt islæt af hakkede valnødder og papirstynde skiver af rå glaskål.  

P.S.: Mangler retten lidt syre, kan appelsiner i både gøre underværker – lad evt. selv gæsten syrejustere. 

Se oksemørbrad fra Grambogård her

Se dem på webshoppen her